Wat gebeurt er met de cartridges? | (2024)

FAQ info@recycleclub.com

Bereken uw vergoeding

Ons doel: lege inktcartridges recyclen

RecycleClub is de eerste fase in de circulaire economie voor inktcartridges. De door jou ingeleverde cartridge worden door ons via een zorgvuldig proces geschikt gemaakt voor hergebruik, oftewel ‘remanufactured’. Via ons gaan de ingezamelde inktcartridges mee in het professionele circulaire proces van Recoll B.V. – RecycleClub is namelijk een initiatief van Recoll. Zij geven al sinds 1993 miljoenen lege cartridges zoals die van jou een “nieuw leven”. Het recycleproces beschrijven we hieronder.

Fase 1: Lege cartridges sorteren

Het begint allemaal met een lege cartridge. Allereerst worden alle door jou ingeleverde inktcartridges verzameld en gesorteerd door ons sorteercentrum in Roosendaal. Hier werken jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt, zodat ze werkervaring op kunnen doen. Vervolgens vertrekken de lege inktcartridges naar onze productielocatie.

Omdat de kwaliteit van de lege cartridges varieert, leggen we de nadruk op de sortering en visuele inspectie van alle binnenkomende cartridges. Alle cartridges worden gesorteerd op type en kwaliteit, voordat ze in een verdere productiefase gebruikt worden.

Fase 2: Pre-inspectie van je cartridges

Tijdens de zogenaamde pre-inspectie testen we de gesorteerde cartridges. De cartridges worden visueel en elektronisch getest door middel van de zogeheten shoptester. Deze shoptester test of het elektronische circuit in de cartridge nog goed genoeg werkt. Deze inspectie doen we om te voorkomen dat eventuele toekomstige storingen zich voordoen. Uitsluitend de cartridges die deze controle doorstaan, volgen het verdere productieproces. Omdat deze cartridges worden klaargemaakt om opnieuw op de markt te brengen, worden hier ook alle logo’s en andere merkspecifieke onderdelen van verwijderd. Denk aan de THT-datum en de productcode van het originele (‘OEM’)-product.

Wat gebeurt er met de cartridges? | (2)

Fase 3: Het recycleproces

Bij elke cartridge is het ons doel om deze zoveel mogelijk terug te brengen in de originele staat. Dat gebeurt in vier zorgvuldige stappen.

Stap 1: Schoonmaken van de oude cartridges

Eerst worden alle cartridges en elektronische delen grondig schoongemaakt, om zo de beste uitgangspositie voor een goedeindproduct te krijgen. Alle oude inktresten worden weggespoeld metgezuiverd demiwater. Dit demiwater wordt in ons eigenzuiveringssysteem geproduceerd, waar alle ionen en andereonzuiverheden verwijderd worden voordat het in de productie wordtgebruikt. Het afvalwater van dit intensieve proces wordt vervolgens ineen afvalwatersysteem behandeld, voor het de fabriek verlaat.

Stap 2: Drogen met hete lucht

Na het spoelen worden de sponzen van de cartridge gedroogd en worden waterresten verwijderd door middel van centrifugale kracht. We gebruiken hete lucht om de cartridge droog te blazen. Vervolgens worden de cartridges gewogen en gesealed voordat deze het vulproces in gaan.

Stap 3: Vullen van de cartridges

Het vullen van de cartridges is een heel nauwkeurig proces. De cartridges worden onder vacuüm gevuld. De snelheid van het vullen is hierbij heel belangrijk, om eventuele lucht in de cartridge te voorkomen. Na het vullen worden alle individuele cartridges gewogen om er zeker van te zijn dat de juiste inktniveaus worden bereikt. Iedere cartridge wordt getest en print-outs worden beoordeeld. Indien de print-out niet aan de kwaliteitsstandaard voldoet, wordt de cartridge ultrasoon gereinigd en opnieuw getest of afgekeurd.

Stap 4: Voorzien van identificatielabel

Ten slotte voorzien we alle cartridges van een identificatielabel en productiecodevoor tracking en tracing in het logistieke proces. Wel zo handig.

Wat gebeurt er met de cartridges? | (3)

Fase 4: Packaging van de cartridges

Dit is de op een na laatste stap in het complete recycleproces. De inktcartridges krijgen merkspecifieke labels en worden in luchtdichte zakjes verpakt. De cartridges gaan in doosjes waaraan gebruiksaanwijzingen en leeggoedzakjes worden toegevoegd. Vervolgens krijgt het doosje een garantielabel en wordt er een houdbaarheidsdatum op geprint. De verpakte cartridges worden op hun beurt verpakt in omdozen, gekenmerkt en klaargemaakt voor verzending naar retailketens.

Fase 5: Opnieuw verkopen van inktcartridges

Uiteindelijk kun je de inktcartridges weer opnieuw kopen, bijvoorbeeld als huismerk inktcartridges van de bekende retailketens. Zo is de cirkel rond! Door het zorgvuldige productieproces zijn deze inktcartridges een kwalitatief alternatief voor het origineel.

Meer informatie?
Voor meer informatie of vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij beantwoorden al je vragen via: +31 (0) 76-2016009 of per e-mail: info@recycleclub.com.

Wat gebeurt er met de cartridges? | (4)

Manage your privacy

Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.

Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken.Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site.Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.

FunctionalAltijd actief

The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.

Preferences

The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.

Statistics

The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.

Marketing

The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.

Statistieken

Marketing

Toepassingen

Altijd actief

Altijd actief

Beheer optiesBeheer dienstenBeheer {vendor_count} leveranciersLees meer over deze doeleinden

Manage options

{title}{title}{title}

Wat gebeurt er met de cartridges? | (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5607

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.